20:30

SSG IF

Referat

Referat: Läckeby GoIF - SSG IF

Det var dags för träningsmatch igen efter Toyota Cup-äventyret och för motståndet stod Division 4-laget SSG IF!

Det börjar avvaktande ifrån båda lagen, SSG har mest boll och Läckeby ligger rätt i positionerna!

Trots att SSG har betydligt mer boll än Läckeby under första halvtimmen så känns det riktigt trygg och stabilt defensivt för Läckeby, SSG skapar egentligen inte några farligheter alls! Läckeby blixtrar till ibland i sina snabba omställningar, men utan att skapa någon farlighet, det är chansfattiga första 40 minuter!

Sedan, ifrån ingenstans i den 42:a minuten, sätter Olle Karlsson tokpress ifrån sin vänsterbacksposition på en back i SSG! Olle vinner bollen och kommer fri med SSGs målvakt, skottet sitter lågt i målet och Läckeby leder, 1-0!

Första halvlek slutar med Läckeby ledning - 1-0!

Andra halvlek drar igång och SSG tar direkt tag i taktpinnen! Man slår mer hotande bollar och känns farligare direkt från start i andra halvlek. Läckeby är dock fortsatt stabila defensivt och står emot mycket bra!

Efter ett kortare spelavbrott, när domaren skällt ut tränare Peter Engman, så kommer SSG i ett fint anfall längst högerkanten! Inspelet ifrån högerkanten når en SSG-spelare framför mål som stöter in kvitteringen ifrån nära håll, 1-1.

SSG har fortsatt mycket boll, men Läckeby har omställningslägen och där känns man farliga! Fortsatt väldigt tryggt defensivt för Läckeby och SSG skapar inte så mycket heta lägen!

Efter 70 minuter är det dags för nästa riktigt heta målchans! Olle Karlsson slår ett inlägg till Zebastian Andersson, som i bra läge skjuter strax utanför, nära!
Kort därefter är det Olle Karlsson som avslutar ett fint anfall för Läckeby, med många spelare inblandade, men skottet går mitt på målvakten i SSG!

En SSG-spelare bjuder på ett fint solo en bit utanför Läckebys straffområdet, med fina dribblingar med extremt snabba fötter, spelare kommer till skott och tvingar provspelande målvakten, Saman Eliassi, i Läckeby-målet till en mycket kvalificerad räddning!

Nästa farliga chans är Läckebys när Saif Sultan kommer till skott i bra läge, skottet täcks dock bort.

Läckeby bjuder med 10 minuter kvar av matchen på ett mycket fint anfall! Fin boll ut till en ständigt löpande Johannes Oskarsson, som kommer runt på kanten, han hittar in snett inåt bakåt med en fin passning, där dyker Vuong "Kevin" Tran upp och placerar in bollen, 2-1!

Bara ett par minuter senare går Läckeby bort sig defensivt för första gången i matchen när SSG tydligt trycker lite mer på gasen offensivt! En SSG-spelare rinner igenom lite för enkelt och fri med målvakten så kvitterar han matchen, 2-2.

Med 5 minuter kvar av matchen är en SSG-spelare påväg igenom, Läckeby-målvakten Saman Eliassi kommer ut för att avvärja friläget, men tar då bollen handen en bit utanför straffområdet! Rött kort och frispark till SSG! Saman får dock stå kvar mellan stolparna eftersom det är träningsmatch, men en annan Läckeby-spelare tvingas lämna planen istället, vilket var lite ovanligt! Duktige Marcus Persson, som löpt kopiöst under hela matchen kliver då av och Saman kan som sagt stå kvar!

Att Saman Eliassi stod kvar skulle visa sig viktigt, då det tillslut är han som räddar Läckeby med ett par fina räddningar sista minuterna när SSG går för ett segermål med en man mer på banan!

Matchen slutar oavgjort - 2-2!